Itho Daalderop Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst door middel van arbeid. Net als de cv-ketel is een warmtepomp een verwarmingsinstallatie, maar de manier van verwarmen is compleet anders. Vaak wordt er bij een warmtepomp gebruik gemaakt van lagetemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Dit is een zeer comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen. Omdat u vooral elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw energierekening en is het bijzonder milieuvriendelijk.

Itho Daalderop heeft lucht/water warmtepompen; apparaten waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning.
Daarnaast zijn er water/water warmtepompen; hiermee wordt warmte uit de bodem getransporteerd naar de woning.

 

Lucht/water warmtepompen

Een hybride lucht/water warmtepomp is een apparaat waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning. U kunt daarmee tot € 450,- per jaar op uw energierekening besparen en het is zeer milieuvriendelijk. Nu zit er vanuit de overheid bovendien € 1200,- subsidie op.

Het toestel bestaat uit een warmtepompdeel en een cv-deel. Het warmtepompdeel onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. De cv-ketel heeft twee functies: bereiding van warm tapwater en – bij een hoge verwarmingsvraag – bijverwarmen of overnemen als het bijvoorbeeld een paar graden vriest. De HP (Cool) Cube van Itho Daalderop is zó krachtig dat u het cv-deel nauwelijks meer nodig heeft om bij te springen voor het verwarmen.

 

Water/water warmtepompen

Een water/water warmtepomp haalt, met behulp van water, warmte uit de bodem en transporteert deze naar de woning. In de wintermaanden onttrekt het systeem warmte uit de bron waarmee woningen verwarmd worden. De bron koelt vervolgens af. In het voorjaar is de bron zover afgekoeld dat deze gebruikt wordt om een woning te koelen. In de zomer laadt de bron zich weer op met warmte en begint het regenereerproces opnieuw.

bron: ithodaalderop.nl/producten/warmtepompen

Reacties zijn gesloten.