Energie besparen

De overheid stelt steeds hogere eisen voor woningen en bedrijfspanden op het gebied van energiezuinigheid en terecht.

Het is niet alleen goed voor de natuur maar vooral ook erg prettig voor uw portemonnee om te zorgen dat uw woning of bedrijfspand energiezuinig is. Een bijkomend onderschat voordeel is dat het algehele binnenklimaat verbeterd wanneer men energie gaat besparen. Hierdoor gaan prestaties en productiviteit omhoog en ziekteverzuim omlaag.

Hoe kunt u energiebesparen?

Energiebesparen doen we onder andere door het aanbrengen van LED verlichting, warmte wat van verlichting afkomt is in de meeste gevallen verlies, LED heeft de voordelen van halogeen en TL verlichting in 1. Maar laat de nadelen van beide achterwegen.

Voordelen van LED: hoge lichtopbrengst, diverse kleuren leverbaar, geen (lees zeer weinig) warmte ontwikkeling (t.o.v. Halogeen) en heel belangrijk voor kantoor en industrie geen frequentie (TL is hoog frequent licht) dit heeft voor veel mensen een vermoeiend effect.

Isoleren is ook een belangrijk aspect bij het besparen van energie. Warmte (energie) die we niet verliezen hoeft ook niet aangevuld te worden. Isoleren van vloer, dak en gevel loont direct, de effecten zijn direct merkbaar.

Heel veel woningen halen de huidige eisen niet, maar zijn bijvoorbeeld wel net geïsoleerd. Wij kunnen u helpen om ook op ander manieren goed met energie om te gaan.

Wij kunnen namelijk uw CV installatie (centrale verwarming) inregelen, deze voorzien van thermostaat knoppen of zelfs draadloze bediening, besparingen tot 35 % zijn hierbij geen uitzondering.

In een aantal gevallen zijn de componenten in uw installatie de oorzaak van een hoog energieverbruik. Zo kan een oude warmtepomp, cv ketel, boiler, ventilatiebox of zelfs uw wasmachine, droger of koelkast zorgen voor een onnodig hoog energieverbruik. In veel gevallen is het rendement laag of is er een klein defect.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Reacties zijn gesloten.