Inventum Warmtepompboiler

De Optima is een elektrische warmtepompboiler met gelijkstroomventilator. De verwarming vindt plaats door het benutten van restwarmte uit de ventilatielucht. De ingebouwde ventilator zorgt voor voldoende ventilatie in huis. De Optima zorgt hiermee niet alleen voor energiezuinig warm tapwater, maar ook voor een gezond binnenklimaat.

Hernieuwbare energie

Tijdens het nachttarief produceert de Optima warm water tot 62°C. Het is mogelijk om met behulp van een elektrisch element het water op te warmen naar 85°C. Dit maakt deze boiler maar liefst drie keer zuiniger dan een elektrische boiler.

Optima warmtepompboilers zijn toe te passen in appartementen met natuurlijke ventilatie (type C), waar warm tapwater gerealiseerd wordt door middel van een elektrische boiler. Ook in wooneenheden waar gastoevoer ontbreekt, is de Optima uitermate geschikt.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijk ventileren is als de luchttoevoer wordt verzorgd via roosters in ramen en gevels. Via afzuigventielen in keuken, badkamer en toilet wordt vervuilde en vochtige lucht afgezogen. Mechanische ventilatie (mv-box) zuigt de warme lucht af. De Optima warmtepompboiler wint warmte terug. Teruggewonnen warmte kan vervolgens weer ingezet worden om warm water te leveren.

bron: ventilatiewarmtepompen/optima-warmtepompboiler

Reacties zijn gesloten.